kokoonpano:
  • Antti Kleemola
  • Ville Ojanen
  • Miikka Salavuo

diskografia:

  • Neidon haku/Kartanon neito/Nää maat (CDS, Fazer Records, 12/95)
  • Lauletaan me poijat/Laulu (CDS, Fazer Records 0630-13886-2, 7.2.1996)
  • Kulkurit (CD 0630-12428-2, MC 0630-12428-4, Fazer Records, 28.2.1996)

JOUKA

Suomen Nordmaniksi mainitun JOUKAn esikoissingle sai erinomaisen vastaanoton Radio Suomen ja paikallisradioiden soittolistoilla. Eikä ihme - onhan JOUKA musiikillisesti erittäin moniulotteinen. Kansanmusiikin lisäksi Jyväskylässä musiikkia opiskelevilla pojilla on vankka tausta rokin, jazzin, klassisen ja soulin soittamisesta. Tähän kun vielä lisätään tietokoneen ja syntetisaattorin käytön osaaminen musiikinteossa, on koossa Joukan oma etnopop-soundi.

"Kulkurit" albumin biisit ovat muutamaa sanoitusta lukuunottamatta poikien kokonaan itsetekemiä, soittamia ja laulamia. Koneiden ja perinteisten rock-soittimien lisäksi levyllä kuullaan mm. kannelta, mandoliinia, nokkahuilua, haitaria ja munniharppua. Levyn biiseistä "Neidon haku" on täysiverinen tanssibiisi, "Kartanon neito" vanhasta ajasta kertova, nykykeinoin toteutettu "tarinalaulu" ja "Nää maat" kaunis teknoaikakauden balladi. Kansanrunotekstit;"Lintunen", "Huliviulipoika" ja "Laulu" (joista viimeksimainittu on Kalevalasta) ovat saaneet taustalleen tukevan konebiitin. Antin, Miikan ja Villen omien sanojen mukaan Joukan soundi löytyi kun suomalaisessa kansanmusiikissa (kuten esim. polkassa!) jo valmiina olevaan teknopulssiin yhdistettiin valikoituja lisäelementtejä. Niin tai näin, lopputuloksena on teknon kompit, popmusiikin melodiat ja kansanmusiikin instrumentaatiot yhdistävää tuoreenkuuloista "tietokoneaikakauden fuusiomusiikkia" MOT!

Joukalaisilla on myös kokemusta keikkailusta ja yhtye tulee olemaan mukana mm. MTV 3:n kevään aikana järjestämällä Pöllölaakson aarre -kiertueella.