HYVIN LYHYESTI...

1991: Haapajärven pornokuningas Jukkis sekä suklaasilmäinen hurmuri Lale tapaavat Aaronin veljekset Nikon ja Janin ja yhdessä tuumin he päättävät näyttää kyläläisille, mitä on oikea rock'n'roll. Syntyy Lehtivihreiden esiaste "Who can explain?".

1994: Kesällä laulukieli muutetaan englannista suomeksi ja Lehtivihreät on saanut alkunsa. Samaisena kesänä Lehtivihreät tekee tänäpäivänä jo keräilyharvinaisuudeksi muodostuneen debyyttivinyyli EP:nsä, joka ajautuu Apulannan ja Tehosekoittimen poikien käsiin Provinssirockissa. Siltä seisomalta Levy-yhtiö signeeraa tämän resuisen poikaryhmän leipiinsä. Siitä lähtien Lehtikset on tehnyt singlejä ja albumeita tasaiseen tahtiin.

1996: Lehtivihreiden ura oli sisäisesti että suosiollisesti tasaista nousua, kunnes toisen pitkäsoiton (Istanbulissa) jälkeen bändi ajautui oikeustaisteluiden sekä Jukkiksen pomoelokuvavisiittien takia kriisiin, joka oli hajoittaa tämän hiomattoman timantin, jota Lehtivihreät oli ennen tätä hetkeä kieltämättä ollut.

1998: Bändi puhdistaa pöydän ja sisäiset välinsä. Jukkis, Niko, Jani ja Lale päättävät alkaa alusta. Entisaikojen "soittelu" muuttuu rankaksi luukutukseksi" ja hilpeät kesälaulut lentävät suoraa päätä roskikseen. Lehtivihreät palaavat juurilleen "98" mini-cd:n muodossa. Levy sisältää 6 raudanlujaa laulua naisten petollisuudesta, nopeista autoista sekä huumeista. "98" ei leiki, vaan se rokkaa hyeenan lailla. Ensi kertaa uran aikana Lehtikset tietävät tarkalleen, mitä haluavat tehdä, ja he ovat vieläpä hyviä siinä.


1999: Syksyllä 1998 Lehtivihreät päättivät etteivät tee keikkoja, eikä levyjä ennenkuin bändi ottaa selkeän harppauksen eteenpäin. Toisen kitaristin Lalen siirryttyä odotetusti syrjään ja trion puolen vuoden yhtäjaksoisen jarruvarjojen irtileikkaamisen jälkeen oli uusi matsku löytänyt muotonsa treenikämpällä. Kahden aiemman levyn reseptit oli poltettu niiden saamasta suosiosta huolimatta. Kaikki tai ei mitään!
Studiona toimi Finnvox ja tuottajana legendaarinen M. Mikkola. Tulos oli "Pakko kai myöntää / Yksin".
Nyt on kiertue myyty kesään asti ja Showt suurimmilla festareilla varmistuneet.
Ja lisää hittejä on luvassa...

foto

kokoonpano:

    Niko; basso
    Jukkis; rummut
    Jani; laulu, kitara
    Juha; laulu, kitara
kotipaikka: Haapajärvi