The Peppermints - Rautsi & Peppermintsit - Rautsi - Tiistai - Kirsi Tarvainen  
Kesällä 1989 Rautsin pitkäaikainenystävä, rumpali Juha Seilonen ja silloisessa heavyorkesterissa Illegal Zest soittanut Tedi eli Harri Huuskonen päättivät lyödä hynttyyt yhteen ja aloittaa englanninkielisen popmusiikin soittamisen. Rautsilla oli jo nimi "THE PEPPERMINTS" valmiina. Biisit oli tehty mm. Bangles, The Pretenders ja The Smiths hengessä. Aurinkoinen pop yhtye tarvitsi vain lead kitaristin ja se löytyi legendaarisesta Rattorilupista. Kitaristi löytö oli Matti Mikkonen. Treenit aloitettiin välittömästi ja jälkeä tuli sen verraan ripeään tahtiin, että ensi levytys julkaistiin samanvuoden lopulla. EP:n julkaisi Turkulainen Kane Records ja nimeksi tuli "The Peppermints".
 
Something new / Donīt disturb the neighbours Seuraavana vuonna oli debyytti cd:n vuoro "What a Lovely Day". Keikoilla Peppermintsit saivat hyvän vastaanoton ja niitä möi Tarco ky. Soittoreissuilla pojat bongailivat julkkiksia kilpaa ja nauttivat hämmentävästä keikkaelämästä. Silti heitä pidettiin älykköpoppareina. Samana vuonna 1990 tuli single Something new / Don´t Disturb the Neighbours.Ensimmäinen Peppermintsien CD julkaistiin 1991. Tämän toisen pitkäsoiton julkaisi Kane ja se sai nimekseen "Desires,Tears & Lies". Desires,Tears & Lies poiki hyviä keikkoja mm Tavastia, Tampereen YO-Talo, Jyrock, DBTL, Provissi ja Ruisrock. 
 
Keikoilla Tedi soitti basson lisäksi haitari ja Matti mandoliinia. Joillakin keikoilla taustalaulajat Sari Paananen ja Pia Häikiö olivat messissä . Live bändinä Peppermintseistä oli tullu tiukka ja monipuolinen ryhmä. Radio Mafian historian ensimmäinen suora live taltiointi oli Peppermintsien keikka Provinssi rockissa 1991.Desires,Tears & Lies CD:ltä lohkaistiin single "And tomorrow desires" / Rebirth. A-puolen biisistä Pia Häikiö ja ? tekivät mainion videon.Seuraava julkaisu oli 1992 julkaistu single "Best three years of my life / Autum wind. Singlellä vieraili Loikkarit yhtyeen Terhi Eteläinen (saksofoni) Ja Tommi Skytte (trumpetti). Matti soitti myös saksofonia ja sovitti puhallin osuudet Best three years of my life biisiin. Matti oli muutenkin jo Loikkarit yhtyeen jäsen.  And tomorrow desires / Rebirth
 
The Peppermints - Away Helsinkiläinen Stupido Twins julkaisi seuraavan CD:n "Away". Bändi oli siirtynyt aurinkopopista melankolisempaan suuntaan ja ihmissuhde kriiseistä kertovat tekstit edustivat uutta erinlaista Peppermintsiä.Biisistä "Regret song" Jukka Takalo ohjasi loistavan videon, jonka tähtenä esiintyi oululainen tanssija Merja Aakko. "Away" CD:n sisäsivulla basisti Tedi esiintyy alasti, kuten U2 yhtyeen virkaveli Achtung Baby levyllä.Keikkoja järkkäili Well Done / Pete Kevin ja niitä tehtiin harvakseltaan johtuen Tedin siirtysestä Tanskan maalle. Tediä tuuraili Seppo "Sykö""Pappa" Kauppila. Koko tämän ajan Mika Friman puuhasteli Pepperminsien kanssa valokuvaillen, miksaillen ja soitellen kosketinsoittimia. 
 
Peppermints lakkasi olemasta englanninkielinen tulevaisuuden lupaus 1994.The Peppermints äänitteitä voi tiedustellä Kane Recordista tai Stupido Twinseiltä / Joose Berglund ja Jorma Ristilä. 
 
 - Pääsivulle -