LYRICS COSMIC THE BAND

PHOTOS RECORDS BIOGRAPHY

RECORD REVIEWS:

COSMIC GOBLINS -Demo 1
Vuke (kitara, laulu),Räsä (rummut),Pinni (basso), Tepa (kitara)
Aluksi oli, että wow tässäpä häpeilemätön kitararockpartio, jolla on tehtävä. Mutta täydellisellä oikealla asenteella bändiä ei sentään oltu ladattu vaan turhia kitarasooloja ja hienostelua oli mukana. Lainapala Neighbourhood threat (Iggy tietenkin nöösit!) saadaan lentämään - joskin biisin lopettamista voisi vielä petrata - ja oma Rise and fall pienellä yksinkertaistamisella ja lyhentämisellä olisi samaa luokkaa. Yhteen soittoon hiukka lisää tarkkuutta ja sovituksiin lisää raivoisaa suoruutta niin demosedän merkki alkaa olla todella lähellä.
(JUNTTILA/ SOUNDI 2/93)

COSMIC GOBLINS: Under The Possessed Sky 7" EP
Tämä on sitä rokkimusiikin suolaa, jonka takia jaksan aina silloin tällöin kyseisestä populaarikulttuurin osasta niin kovasti innostua. The Cosmic Goblins on sarjassamme vietävän hyvätapaisia, rämäpäisiä rokkiretkueita, jotka ilman pienintäkään varoituksen sanaa hyppäävät keskuuteemme ja varmistavat kerralla taivaspaikkansa. Tosiaan, kuka olisi uskonut, että Suomen Forssasta tulisi jonain päivänä tyylillä ja taidolla energistä rockia paiskova ykkösorkesteri? Kaupungista, jonka tähän saakka olen tuntenut lähinnä etappina Salon ja Tampereen välillä sekä Hesarin toisenpainoksen painopaikkana... Totta se kuitenkin on. Cosmic Goblins on kirjannut vinyylille neljä hienoa tsibaletta, joista ensimmäinen Rise And Fall muistuttaa häkellyttävästi vokaalejaan myöten Greenhouse AC:tä. Yhtyeissä on paljon samaa energiaa ja molemmilla on pirun hyvä laulaja sekä kitaristi. Muilla raidoillaan Goblinsit tekevät pesäeroa Rovaniemen poikiin vähän seesteisempien, alakuloisten melodioiden avulla. Yhtä kaikki, olen niistä aina yhtä otettu. Hieno bändi, hienoja biisejä! Äläkä anna amatöörimäisten kansien hämätä, korjaa kiekko kaupan hyllyltä talteen.
(JOKELAINEN/ JUNGLE 2/93)

THE COSMIC GOBLINS: Faster,Pussycat!Kill!Kill! 7"EP
This is an old one, they´ve released a mini-Cd after this, but this is their nice all-covers-7" with some of their fave tracks filtered through Goblins´sharp shooting garage/ horrorrock treatment. Stuff like "Faster,Pussycat!Kill!Kill!" (the cheapo yellow sleeve is a rip-off from movie poster), "Let´s Spend The Night Together" by Jagger/Richards, "Pipeline", "What´s My Name" by Stummer/Jones, Samhain´s awesome "Let The Day Begin" (the vocalist has quite cool Glenn tone in his unusually good Finnish rock voice), "Neighbourhood Threat" by Bowie/Pop and "You Can´t Put Your Arms Around A Memory" by J.Thunders. Some of the covers work better than the others, but as a whole, this is a relaxed fun affair with true tribute (all of the artists covered also influence in CG´s own stuff!) feel in the best of subcultural traditions. It also perfectly points where the guys are standing in the field of rock.It´s been cheap (the crappiest cover I´ve ever seen), but it´s been satisfying I bet.
(LAPPALAINEN/ ELYSIUM 4#)

THE COSMIC GOBLINS: Faster Pussycat! Kill! Kill! 7" EP
Raw sound, few chords and plenty of energy. These Finnish brats churn out 7 of their fave cover numbers, and that includes a brilliant Cramps-style 'Faster Pussycat' plus some cool stuff by Samhain, Johnny Thunders and others. Tho these tracks are not nearly as good as their own stuff this is great garagepunk and with the greatest vocalist this side of Chris Bailey!
(NIELSEN/ MOSHABLE 13#)

COSMIC GOBLINS:Cosmic Goblins miniCD
Forssan mystinen nelikko (onko kukaan nähnyt niitä vieläkään elävinä?) jatkaa oivan energisen rock'n' roll - musiikin parissa. bändi on edelleen yhtä rosoisen energinen kuin erinomaisella debyytti eepeelläan, mutta jonkinnäköistä energiankäyt ön jalostamista vielä tehokkaammin olisi saattanut odottaa. Varsinkin rytmipohja ja kokonaissoundi vaativat parannusta ennen seuraavia mainetekoja. Biiseistä the Outsider ja Pandora's box kolahtavat parhaiten. Sen sijaan parin biisit hienoiset rokkikliseet ja metallin hiput pistävät ihmetyttamään.
(JOKELAINEN/ JUNGLE 3/94)

THE COSMIC GOBLINS-mini-CD
Cosmic Goblinsin 7-biisinen mini-cd (tai cd-ep, miten vain haluatte) tarjoaa varsin maittavan annoksen Stooges-henkistä jenkkirokin rytkettä. Kahdessa sessiossa purkitetuista piiseistä vanhemmat ovat jo liki vuoden vanhoja, mutta sopivat uudempien lomaan täydellisesti. Piisit ovat kaikki yhtyeen omaa tuotantoa, pääosin laulajakitaristi Vuken tekemiä, ja hyviä ovatkin. Ensimmäisenä huomio CG.ssä kuitenkin kiinnittyy Vuken vokalisointiin, miehellä on ääntä ja taitoa suorastaan poikkeuksellisen paljon. Hetkittäin Vuke kuulostaa Glenn Danzigilta, mutta enimmän aikaa hän revittää Iggy Popin maneereita noudattaen, mikä ei sinänsä ole huono asia, mutta hieman enemmän kaipaisin omaa otetta (tietenkin on aivan turhaa käydä narisemaan moisesta seikasta sillä yhtä hyviä laulajia on kuitenkin aika harvassa täällä Suomessa). Soundeista sen verran, että ihan hyvät muuten, mutta vanhemman session piiseistä on basso aika totaalisesti hävöksissä, minne lie matkan varrella tipahtanut.
(RANTALA/PINHEAD 13#)

THE COSMIC GOBLINS: Two Sides Of A Story
Tuntuupa tuotteliaalta tämä Cosmic Goblins. Eikös tämä ole jo vaikkakuinkamones lyhytsoitto heiltä parin vuoden sisällä? No mikäs se on levyjä tehdessä kun hommansa osaa ja kustantaja/rahaa löytyy. Bändi työstää ihailtavan ammattitaitoista raskasta melodiaansa danzigmaisella laululla varustettuna. Biisit ovat tarttuvia ja niissä on sitä munaakin, mutta on tää kuitenkin liian makeaa minulle (mihinkäs minä laitoin sen God Bullies-levyn). Mikä helvetin sirinä Two Sides Of Storya on saatu tärvimään? Ärsyttävät mörkökannet kertovat levyltä löytyvän viisi kappaletta. Minun laskutaitoni yltää kuitenkin kuuteen, onkos tässä nyt sellainen bonusbiisi sitten? Niille, jotka eivät ole vielä kuulleet, suosittelen nimenomaan tätä teosta!
(SUOMALAINEN/ VINYLMANIA 1/95)

THE COSMIC GOBLINS:Two Sides of a Story miniCD
Second miniCD by these fine Finnish do-it-yourself garage rocksters. Here with six new tracks of very basic traditional garage rock with all the best touches of The Saints, Radio Birdman and Dictators jammed into a ball of shit-hot rock'n'roll. On top of that Vuke is one of the coolest singers you'll find anywhere on this pathetic planet - you know it just fucken rips! Still not quite as good as their first 7" (also self-released and now sold-out) but that`s also one of the finest rock'n'roll 7" I've ever heard. Maybe they should stop using so much money on production values. Just a thought!
(NIELSEN/ MOSHABLE #14)

COSMIC GOBLINS -Demo 2
Tepa (g), Pinni (b), Seppo (d), Vuke (v, g)
Samat sanat mitkä jonkin aikaa sitten Jack Meatbeatille: Eiköhän demopalsta ole "ammattilaisille" vähän väärä foorumi. Äijillä on takana jo pari seiskatuumaista ja pari mini-CD:tä ärhäkkää kitararockia, mitä tässäkin parin erinomaisen biisin verran esitellään (Dead Tomorrow parempi). Valmis bändi. joka tietää mitä tekee -ja tekee sen hyvin. Jos tämä olisi normaali arvio niin demosedän merkki olisi itsestään selviö.
(JUNTTILA/ SOUNDI 6/95)

COSMlC GOBLINS
Every, say, fifth track they release is a bona fide rock small time rock classic, like Solitare on DON'T FUCK WlTH THE BABYSITTER, or Breaking All My Extremes on Two Sides Of A Story. In Vuke they have an up'n' coming singwriter,good guitarist and one of the best voices in Finnish rock. Could go far. From Forssa. Recommended: Two Sides Of A Story - miniCD ,1994.
(MIETTINEN/ SISUBEAT #2)

THE COSMIC GOBLINS -Demo 3
Pinni (b), Seppo (d), Tepa(g), Vuke (v, g)
Tässä on käsittämättömän kova bändi! Likaista motorcity-rockia, juuri sitä mistä äidit ainakin aikoinaan varoittivat lapsiaan. Likaista, mutta ah niin ihana kaunista. Kaksi yksinkertaista, mutta kerrassaan loistavaa biisiä! Ei tuo materiaali ole ainoa mikä on kohdallaan,
sovitukset ovat hyvät ja toteutus on kuin unelma: Hirvittävällä raivolla runnotaan biisit läpi, mutta silti koko homma kulkee helposti ja rullaa kuin yliannostuksen saaneet rullaportaat. Ei Cosmic Goblins mitään uutta rockiin tuo, mutta se pitää perinnettä pystyssä ja ennen kaikkea musiikin elävänä. Jos tuosta jo ei selvinnyt niin olen haltioissani ja demosedän merkki on varma.
(JUNTTILA/ SOUNDI 8/96)

THE COSMIC GOBLINS: Connection From The 3rd Level -kasetti
Tämä ei tosiaankaan ole mikään demo, vaan myyntiin tarkoitettu Goblins-kasetti, jossa on oikein painetut nelivärikannet. Goblinsit ovat tätä katujen hajuista raakaa rokkiaan vääntäneet jo useamman vuoden ajan. Ennen tätä From The 3rd Leveliä äijät ovat omakustanteisesti julkaisseet ainakin kaksi CD-EP:tä ja parit vinyyli-ep:t. On kummalllista, että näin hurja ja vankan taidon omaava bändi ei ole tämän suositumpi. Vuke on paitsi upea laulaja, myöskin suomalaisen kovan rokin kärkikitaristeja. Tätä kirjoittaessani en vielä tiedä, kuinka bändille kävi Koff-rock-skabassa Helsingissä, mutta toivoa sopii, että joku levy-yhtiö edes ymmärtäisi hyvän päälle ja ottaisi Cosmic Goblinsin talliinsa. Seuratkaahan postimyyntilafkojen mainoksia tai tilatkaa kasetti suoraan Vukelta. Ja bändi keikalle.
(HELMINEN/SUE 11#)

THE COSMIC GOBLINS: Connection from the 3rd Level -cassette
This is a collection of songs from various recording sessions between 93-96, a through retrospective of their work so far. The Goblins´music is kinda melodic street/punk rock´n´roll with some horror/b-movie vibes and a lot of catchy groove. The vocalist Vuke is a cool rock vocalist that twists the language somewhere between Mike Monroe and young G.Danzig. Most of the songs are good, the sound is at least decent on all the recordings and the guitars are juicy all the way. 25 songs in total and an informative 2-colour fold-out inlay. Check it out.
(LAPPALAINEN/ ELYSIUM 5#)


LYRICS COSMIC THE BAND

PHOTOS RECORDS BIOGRAPHY