" Maunulan Beatle"

Kirka:
"Mua ei kiinnostanut yhtään radiosta tullut tanssimusiikki, vaan Elvis Presley ja Paul Anka. Maunulan kautta jollakin tapaa Sammy ohjautui Musiikki Fazerin Aleksin myymälän lähetiksi ja pikku hiljaa kotiin rupesi sitten ilmestymään levyä ja levysoitinta. Sitten se ajautui laulajaksi semmoisen bändiin, jonka nimi oli Steelers. Siinä oli Remu rummuissa ja mä olin ekoissa treeneissä isobroidin kanssa tietysti ihan ihmeissäni. Treenit pidettiin Helsingin Aleksin ja Keskuskadun kulmassa sijainneen Navaran-nahkaliikkeen kellarissa - silloin se kärpänen puri."

Yhtenä kauniina päivänä puolisentoista vuotta myöhemmin Kirka ja Sammy menivät väkisin Creatures-bändin (Kaarna, Henttonen, Könönen, Ahola) treeneihin. Bändi Treenasi Maunulan yhteiskoululla ja närkästyi kovasti, kunnes tunnisti Sammyn toisen bändin laulajaksi. Creaturesit yrittivät houkutella Sammyä joukkoihinsa, mutta joutuivat tämän suosituksesta tyytymään pikkuveljeen Kirkaan.

Kirka:
"Enhän mä tietenkään mitään osannut, mutta siitä se jotenkin vaan lähti. Hommaan antoi potkun semmonen lehtitoimittaja kuin Chrisse Johansson, joka teki musta Iskelmä-lehteen jutun nimeltä: "Maunulan Beatle". Se juttu sai aikaiseksi sen, että vaikka se bändi oli kesälaitumella, niin yks kaks ne tuli meille ja ruvettiin sopimaan treeneistä. Mä vietin seuraavat kuusi vuotta Länsi-Pakilassa meidän komppikitaristin kellarissa treenaten ja koulusta lintsaten. Vanhemmat ei tienneet asiasta yhtään mitään ja kouluviranomaiset juoksi kotona kyselemässä, että mitä tää oikein tekee tää poika."

Varhaisimmista vaikuttajista merkittävimmäksi nousi Little Richard, jonka pikkulevyjä Sammy toi kotiin Maunulaan. Little Richardissa Kirkaa kiehtoi ääni, tyyli ja soundi kokonaisuudessaan. Kirkalla oli mainio tilaisuus tutustua myös sen ajan muuhun mustaan musiikkiin veljensä Sammyn tuomien levyjen kautta.

Kirka:
"Sehän on se syy siihen tyyliin, millä mä laulan edelleen. Little Richard on maailman paras rocklaulaja, piste.»

Remu Aaltonen oli tuttu kaveri Kirkalle jo Sammyn Steelers-bändin rumpalina. Kun Creatures-rumpalin diabetes esti soittamisen myös motorisesti, tilalle valittiin vankilasta kotiutunut Remu ja Kirkan omin sanoin siitä se sitten lähti.

Kirka:
"Sitten kun tää Remu pölähti siihen, niin sitten tuli johtaja bändiin. Me oltiin oltu sitä ennen kaikki tasaveroisia ja jokainen teki oman duuninsa innoissaan. Remu alkoi järjestelemään asioita ja pisti meihin vipinää lavalla. Siinä on kaksi mielenkiintoista puolta: Remu on osa- vai täysromaani ja minä tällainen venäläissuomalainen sekasikiö, joten meillä oli se yhdistävä tekijä ja sitten me molemmat digattiin Little Richardia. Kaikki puhui, että siellä on semmoinen rumpali, jonka ei pitäisi soittaa rumpuja ollenkaan ja samassa bändissä on ihan pimee jätkä, joka laulaa semmoisella staililla ettei kukaan."