KIRKA: HETKI LYÖ 1967-1997

4 cd:n juhlaboxi sisältää hittejä ja harvinaisuuksia, yhteensä 67 uudelleen masteroitua kappaletta. Taustatyöstä ja kappaleiden valinnasta vastaavat Jake Nyman ja Ville Vilén. Kokoelma on tehty yhteistyössä EMI Finland Oy:n, Warner Music Finland Oy:n, Sony Music Finland Oy:n, Siboney Oy:n ja Radiomafian kanssa.

(p) & (c) BMG Finland Oy


Lapsena pidin Kirkan laulutavasta, vaikka isäni väittikin sen kirkuvan liikaa. Pimeänä ja sateisena lokakuun iltana vuonna 1992 harmittelin Helsingin Kaivohuoneella, kuinka vähän ihmisiä oli tullut katsomaan soul-legenda Eddie Floydin keikkaa. Sitten näin yleisön joukossa Kirkan ja ymmärsin samassa, miksi olin pitänyt siitä laulutavasta jo reilu parikymmentä vuotta aikaisemmin.

Jaakko Salo:
"Kirka on ihan omassa luokkassaan Babitzineille ominaisessa perityssä musikaalisuudessa. Siinä äänessä on jotakin aivan ainutlaatuista. Sitä sanottiin silloin aluksi, että jos sä tolla äänellä laulat, niin se kestää pari viikkoa ja sitten se on kaputt. Nyt se ukko laulaa samalla tavalla vielä 30 vuotta myöhemmin."

Kirka on todellakin suomalaisen populaarimusiikin ainutlaatuinen ääni. Yli miljoonan myydyn levyn lisäksi hän edustanut maatamme niin Eurovision laulukilpailuissa kuin suurten maailmantähtien edessä Monacon taivaan alla. Hänet olisi helppo nimetä Suomen kaikkien aikojen menestyneimmäksi mieslaulajaksi, mutta se tuskin kertoisi koko tarinaa. Kirkan uralle on mahtunut myös pioneerin osa, joka ei ole aina ollut se kaikkein helpoin tie menestykseen.

Kirka:
"Mulla on ollut sellainen kohtalonkaari, että on ollut onneksi aina hyvät ihmiset ympärillä. Jostain kumman syystä on aina kävelleet ne oikeat ihmiset kohdalle. Olen mä joutunut paskaankin törmäämään, mutta olen kuitenkin aina luottanut siihen että mikäli vastapuoli ei ole vilpitön, niin mä en voi sille mitään. Se on sen häpeä.