Suomen ensimmäinen live-LP

Loistavan hittiputken jatkoksi ryhdyttiin suunnittelemaan Kirkan ensimmäistä LP- levyä. Ideoinnin taustalla olivat Suosikki-lehden päätoimittaja Jyrki Hämäläinen, Esko Linnavalli sekä Scandian puolesta Harry Orvomaa ja Jaakko Salo. Levystä ei tullut kuitenkaan perinteistä "vanhat ja uudet hitit samalle levylle"-tyyppistä tapausta vaan Suomen äänilevyhistorian ensimmäinen live-LP. Aivan aito keikkatilanne ei ollut kuitenkaan kyseessä, vaan 13. helmikuuta 1969 Helsingin kulttuuritalolle pakkaantui Kirkan fan clubin jaseniä. Laulut vedettiin nauhalle kahteen kertaan ja yleisöä yritettiin vaihtaa settien välissä, mutta tuloksena oli kaaos.

"Kirka keikalla"-LP (SLP 528) oli Suomen listaykkönen ja myyntimenestys, vaikka varsinaiset hitit kuultiin vain neljän laulun sikermänä. Levyn päämateriaali koostui kunnianhimoisista mustan musiikin helmistä, joita tuohon aikaan soitettiin paljon keikoilla osana suomalaista soul-buumia. Taustabändinä oli vahvistettu Islanders, kokoonpanoon kuuluivat Eero Lupari, Holle Holopainen, Seppo Hovi, Kurt Matsson, Jörgen Petersen, Paroni Paakkunainen ja Pekka Pöyry. (CD4/4,5,6)

Kirka:
"Se oli eka live-levy tässä maassa ja sen menestys poiki paljon keikkoja. Olin etuoikeutetussa asemassa kun sain tehdä juuri sellaisen levyn kuin halusin. Olenhan mä myöhemminkin joutunut toimimaan jonkinlaisena lumiaurana tai kärkenä kun soulia ja rock and rollia on yritetty viedä tanssilavoille ja ravintoloihin. Mutta tällä levyllä me onnistuttiin kenties kaikkein eniten rikkomaan kaikenlaisia ennakkoluuloja. Siksi se on mun tärkein levyni."
(Jake Nyman: Onnenpäivät 2)