Anna suukko vain

Bändin ohjelmisto muodostui rock-standardeista ja sen aikaisten huippubändien materiaalista. Little Richard, Beatles, Spencer Davis Group, John Mayall's Bluesbrakers, Holliesin rajummat numerot ja Lee Dorsey kuuluivat keikkohjelmistoon. Kirkan mukaan Rollarit olivat tässä bändissä hieman taka- alalla, vaikka joitakin biisejä soitettiin. Pääareenana olivat koulukonvat, ylioppilasosakunnat ja klubit. Keikoilla käytiin myös Helsingin ulkopuolella. Creatures-tarina eteni siihen pisteeseen, että bändi olisi ollut kypsä tekemään levyn. Asiaa kyseltiinkin levy-yhtiöistä, mutta vastakaikua ei tullut. Kirka muistaa ensimmäisen itseensä kohdistuneen merkittävän huomion tulleen Chrisse Schwindiltä.

Kirka:
"Chrisse Schwindt tuli joskus ruotsalaisen kauppakorkeakoulun keikalla kehumaan. Sen mä muistan kun se sano, että todella hyvä meininki! Se johti osaltaan siihen, että Chrisse oli päällepäsmärinä Love Recordsin "Anna suukko vain" -sinkun (CD4/1) tekoon. Otto Donner, Atte Blom ja Eero Ojanen oli väsäämässä tätä sinkkua (b-puoli "Silloin ihminen kaunein on" CD4/2). Mulla oli aivan mieletön kipsi päällä Finnvoxin studiossa ja kuulosti aika hirveeltä kuulla ensimmäistä kertaa oma ääni oikein kunnolla koneelle vedettynä. Mä ihmettelin, kuinka se voi kuulostaa nauhalta noin erilaiselta. Mulle tuli semmonen fiilis, että ei tästä tuu mitään ja kuitenkin olin aivan innostunut."

Myös Mikko Niskanen oli kuullut Kirkaa jossakin keikalla ja näin Käpy selän alla- elokuvan tanssilavakohtauksessa on nähtävissä Kirka bändeineen ennen ensimmäistäkään levytystä. Kirkan ensimmäisen sinkun, "Anna suukko vain/Silloin ihminen kaunis on" julkaisi vastaperustettu Love Records kesäkuussa -67. Taustalla soitti Lovelle jo kaksi siivua tehnyt Blues Section (Pembroke, Walli, Koivistoinen, Österberg, Groundstroem), mutta pyynnöistä huolimatta Kirka ei suostunut bändin vakituiseksi solistiksi. Itse asiassa levytyksessä oli Blues Sectionista mukana vain Hasse Walli ja Måns Groundstroem, muut olivat kokeneempaa kaartia (Ojanen, Schwindt, Koskimo, Paakkunaincn, Donner, Backlund, Honkanen).

Kirka oli ongelmallisten valintojen edessä, sillä Creatures-bändi oli hiipunut ja uusi osin samoista miehistä koottu Mosaic-niminen ryhmä (Nikamo, Rautarinne, Robson, Könönen) käymistilassa. Samaan aikaan ilmestyi ensimmäinen soolosinkku ja ilmeni Blues Section-tilaisuus. Mosaic ei Kirkan mukaan oikein lähtenyt käyntiin ollenkaan, mutta syyskuussa tuli vielä parempi tilaisuus.

Kirka:
"Noihin aikoihin korviin kävi kuiskuttelemassa myös Timo Lindström, joka oli Islanders-bändin basisti. Tyrmäsin omien kuvioitteni takia ensin koko jutun, mutta kun Mosaic kuihtui kesän aikana ja Anna suukko vain oli vähän jatsiosastoa, niin mä yksinkertasesti suostuin. Timppa sano että nyt olis paikka, olis Paroni Paakkunainen, Pekka Laitinen, Curt Mattson ja Kaj Westerlund. Se oli aivan käsittämätöntä, kun jossakin vaiheessa siihen pölähti vielä Pekka Pöyry ja Pekan myötä Seppo Hovi, joka oli ihan uskomattoman hyvä pianisti! Se oli vähän niin kuin syömään käskis, kun mä olin sentään vasta 16-vuotias pitkätukka"