Hetki lyö

Kirka on suomalaisen populaarikulttuurin ainutlaatuinen ääni. Yli miljoonan myydyn levyn lisaksi hän on edustanut maatamme niin Eurovision laulukilpailuissa kuin suurten maailmantähtien edessä Monacon taivaan alla. Hänet olisi helppo nimetä Suomen kaikkien aikojen menestyneimmäksi laulajaksi, mutta se tuskin kertoisi koko tarinaa.

Kirkan voima on siinä, että hän menestyksestä huolimatta tai ehkä juuri siksi, yhä edelleen on se sama innostunut naapurinpoika, joka 60-luvulla villitsi nuoria Creatures ja Islanders bändeissä.

Kirkan ensimmäinen oma hitti "Hetki lyö" ilmestyi 1967, ja nyt on aika juhlistaa 30-vuotista taivalta suomalaisten tuntojen tulkkina ja pidettynä supertähtenä. Syksy pitää sisällään mittavan juhlakonserttikiertueen, neljän CD-levyn juhlaboxin sekä vielä tupla CD:n Kirkan hittejä neljältä vuosikymmeneltä. Erityisen tärkeä kappale Kirkalle on "Daa-da daa-da", jonka Kirka laulaa duettona edesmenneen Sammy-veljensä kanssa. Sammyn osuudet irroitettiin alkuperäisestä versiosta ja Kirka lauloi omat osuutensa studiossa, jossa modernia studiotekniikkaa käyttäen rakennettiin kappale valmiiksi.

Juhlalevyillä on hittien ja harvinaisuuksien lisäksi mukana myös yksi uusi kappale, Gamble-Huff klassikko "If you don't know me by now", johon Kisu Jernström teki suomalaiset sanat "Tunne et mua vieläkään". Kisu on myös tuottanut yhdessä BMG:n Asko Kallosen kanssa nyt julkaistavat Kirkan levyt.

Jälleen lähtee laulu soimaan...

Kirkan ja Sammyn yhteinen versio DAA-DA DAA-DA -hitistä on nyt totta. Sammy Babitzin voitti syksyn sävelen tällä laululla vuonna 1972 - ja nyt, 25-vuotta myöhemmin, veljekset laulavat sen yhdessä.

Äänityssession aikana studion täyttivät menneiden aikojen lämpimät muistot, jotka siivittävät tätä syksyä ja Kirkan 30-vuotistaiteilijajuhlaa.

Kisu Jernströmin ideoima duetto on mukana myös lokakuun lopulla ilmestyneellä neljän CD:n juhlaboxilla "Kirka - Hetki lyö, 1967-1997".