• Satu Pitkäaho - laulu
  • Jukka Takalo - laulu, basso
  • Kai Latvalehto - kitara, laulu
  • Vesa Kupila - kitara, laulu
  • Mikko Rautalin - rummut, laulu

kotipaikka oli: Oulu

keikkamyynti oli: Dex-Viihde Oy / Hannu Korhonen

levy-yhtiö oli: Poko Rekords

(r.i.p.)

SATU JA VAAHTOPÄÄT

"Hillitöntä bailausmusaa suurella sydämellä, 90-luvun popin ja 70-luvun iskelmän kiihkeä liitto"

Finnhitsit ovat osa kansamme salattua muistia, lauluja joiden melodiat ja sanat ovat piirtyneet syvälle ihmisten mieliin jo lapsuudessa. Sadun ja vaahtopäiden lapsuus sijoittuu 70-luvulle, tuolle mauttomana pidetylle vuosikymmenelle. Kuitenkin näissä lauluissa, jotka ovat ajan ikeessä kestäneet, on paljon oikeata ja totta, ja ne liikuttavat sydämiä yhä ja ovat oikeasti hienoja kappaleita.

Nämä tosiseikat havaittiin vuosien saatossa, kun keräsimme divareista vanhoja Finnhits-levyjä ja -singlejä. Kerran Aknestik - nuo merten kiharapäät -yhtyeen keikan jälkeisillä jatkoilla, aamuyön pimeinä tunteina, Katri-Helenan Nuoruus on seikkailu -biisin liikuttamina asiat loksahtivat kohdalleen: on soitettava finnhitsejä!
Kuin tilauksesta Aknestikin rumpali Mikko oli juuri menossa naimisiin tangoprinsessa Satu Pitkäahon kanssa ja niin oikean otteen omaava solisti löytyi perhepiiristä.

Heti oli selvää, että kappaleet on esitettävä kunnioituksella ja suurella sydämellä, ilman kompromisseja. Niinpä teeskentelemättömään lopputulokseen päästäkseen Aknestik soittaa kappaleet omilla soundeillaan ja tyylillään niin kuin parhaiten osaa ja Satu taitavana tulkitsijana lataa koko intensiteettinsä peliin ja laulaa sydämestään ja vielä alempaakin asti.

Samoihin aikoihin, keväällä '92, turkulaisen Down By The Laituri -festivaalin järjestäjät kyselivät Aknestikilta mahdollista erikoisohjelmistoa juhlilleen. Heti oli selvää mitä Turkuun mentäisiin tekemään. Parin vuoden ja muutaman hillitönmeininkisten keikkojen jälkeen, yleisön vaatimuksesta, päätettiin kappaleista hienoimmat tallentaa levylle; levylle, jolle pohjoiset tuottaja/äänittäjägurut Niksu Nikula ja Janne Huotari ovat onnistuneet tallentamaan nostalgian tuoreella 90-luvun soundilla.


Created: Monday, October 30, 1995, 17:16
Last Updated: Monday, October 30, 1995, 17:16