Kämmenmikroni

Henkilökohtaisen tiedon hallintaan olen käyttänyt kämmenmikroa jo pian kymmenen vuotta.Sen avulla voin ottaa mukaan ainakin osan pöytäkoneessani olevista tiedoista. Kämmenmikroni on ollut viisi vuotta Sharp IQ-8500M, jonka avulla olen saanut kalenteri- ja yhteystiedot päivitettyä pöytäkoneen tietojen kanssa.
Nyt kuitenkin, kun Windows CE:n myötä on tullut aivan uusi kämmenmikrojen sukupolvi, joka mahdollistaa monien pöytäkoneeni tiedostojen mukaanoton ja jopa sähköpostin lukemisen GSM-puhelimen välityksellä tien päällä, päätin hankkia uuden laitteen. Se ei kuitenkaan ole Windows CE-kone, mutta ominaisuuksiltaan saman tyylinen, itse asiassa tässä vaiheessa niitäkin parempi.
Uusi laitteeni on Psion Series 5, todella mahtava pikku kone. Ominaisuuksia siinä on vaikka kuinka paljon, ja yhteys pöytäkoneeni ja kämmenmikron välillä toimii hienosti pelkästään ottamalla tiedostosta hiirellä kiinni ja raahaamalla sen My Psion -kuvakkeen päälle tai sitten päinvastoin avaamalla My Psion -kuvakkeen kansioita ja raahamalla tiedostoja pöytäkoneen kansioihin.. Tiedostojen muunnokset tapahtuvat automaattisesti. Ja laite päivittää automaattisesti niin oman kuin pöytäkoneen kalenterin tiedot ajan tasalle.
Series 5;n uutuus on sen näppäimistö, jonka on aivan toiselta planeetalta kuin muiden nykyisten kämmenmikrojen. Myös laitteen taustavalo on erinomainen, vaikka se heikosti sirittääkin.
Psionin laitteita tuo maahan Anglo-Nordic!


Palaa Veikon kotisivulle