Kokoomuksen logo Puolueeni on Kansallinen Kokoomus!

Edustan puoluekannaltani Kansallista Kokoomusta. Kokoomus on mielestäni hyvä suomalainen yleispuolue, joka pyrkii pitämään maan ja kansan taloudellisesti jaloillaan muun muassa pyrkimällä alentamaan verotusta. Toisaalta olen tullut puolueen piirissä tunnetuksi kenties myös jonkinlaisena kriitikkona, koska en ole valmis suljetuin silmin ja suin hyväksymään sokeasti kaikkea, mitä puolueen kansanedustajat ja ministerit tekevät.

Minusta politiikassakin ihminen saa ajatella itse. Ja minulle ovat tärkeitä asioita koulutus ja niistä huolehtiminen, jotka eivät itse siihen kykene, kuten lapset, sairaat ja vanhukset. Kodin merkitys on minusta ensiarvoisen tärkeä, koska ilman kotia ei ihmisen elämä ole kovin hyvää. Siksi kotia tulee kaikin tavoin tukea silloin, jos kodilla on hankaluuksia ja vaikeuksia elämässä.

Mutta toisaalta; jos kerran yhteiskunta auttaa yksityistä ihmistä silloin, kun hän apua tarvitsee, on ihmisen velvollisuus auttaa yhteiskuntaa silloin, kun hän itse siihen kykenee. Eli lapsille ja nuorille on järjestettävä koulutus, mutta heillä on velvollisuus käydä koulunsa mahdollisimman hyvin. Sairaita on autettava, mutta tervehdyttyään heidän tulee omalta osaltaa ponnistella yhteiskunnan hyväksi. Työttömiä on autettava silloin, kun heillä ei ole työtä, mutta sen vastineeksi heillä on velvollisuus itse pyrkiä töihin kaikin mahdollisin tavoin.

Olen toiminut tai toimin seuraavissa julkisissa luottamustehtävissä:

 1. Ylistaron kunnanvaltuuston jäsen 1993- (ääniä v 1992 = 90, v 1996=99)
 2. Seinänaapurilautakunnan jäsen 1997-
 3. Ylistaron koululautakunnan jäsen 1989-1992
 4. Ylistaron vapaa-aikalautakunnan jäsen 1993-1996
 5. Seinäjoen ammattikorkeakoulun kuntayhtymän hallituksen jäsen 1994-1996
 6. Seinäjoen ammattikorkeakoulun kuntayhtymän tarkastuslautakunnan jäsen 1997-
 7. Vaasan läänin Kokoomuksen piirivaltuuston jäsen 1990-1995
 8. Kansallisen Kokoomuksen puoluevaltuuston jäsen 1995-1997 ja varajäsen 1997-
 9. Kansallisen Kokoomuksen tietoverkkotyöryhmän puheenjohtaja 1995-
 10. Kansallisen sivistysliiton johtokunnan jäsen 1997-
 11. Ylistaron Kokoomuksen sihteeri 1989-
 12. Ylistaron ATK-työryhmän jäsen 1995-

Suomalaisena Euroopassa

Suhtauduin epäluuloisesti Euroopan Unioniin (ja lausuin epäilyni julki mm. Kokoomuksen puoluekokouksessa Espoossa). Epäluuloni ei ole haihtunut, vaikka äänestinkin loppujen lopuksi Unioniin liitymisen puolesta. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Suomi pärjäisi Euroopassa, kunhan säilytämme suomalaisuutemme. Meillä on Euroopalle paljon annettavaa ja opetettavaa. Kansa, joka on itsenäisyytensä kalliisti lunastanut, voi kertoa jotakin muillekin kansakunnille.

Mutta me olemme nyt kuitenkin Euroopan Unionin jäseniä, ja siinä ympäristössä meidän on toimittava. En kannata Unionin nopeaa laajentumista, koska siinä leikissä meille käy kehnosti. En myöskään kannata nopeaa EMUun liittymistä, koska siinäkin leikissä meidän käy kehnosti. Mutta muuten, kulttuurin, teollisuuden ja muun elinkeinoelämän alueella yhteistyö kannattaa.

Mennään kuitenkin Eurooppaan pystypäin, ylpeinä omasta suomalaisuudestamme!

Puheita!

Puhe Ylistaron Kokoomuksen kesäjuhlassa 21.8.1994

Puhe Vaasan läänin Kokoomuksen piirikokouksessa 8.10.1994

Puhe Jalasjärven Kokoomuksen kokouksessa 10.3.1996

Kokoomuksen logoVilkaise Kokoomuksen sivua!

Palaa Veikon kotisivulle