Omat kirjoitukset:

Olen kirjoittanut tieteisnovelleja, joita vuosien mittaan on julkaistu niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ulkomailla novellini Biological Truth on ilmestynyt Daw Books'n julkaisemassa antologia Terra SF 2: The Year's Best European Science Fiction. Novellejani voit löytää kokoelmista Keskiyön mato Ikaalisissa ja Tähtipuu, josta suosittelen etenkin netissä englanninkielisenä versiona olevaa novelliani Ihmiskunnan omatunto. Novellejani kannattaa hakea kotimaisten tieteislehtien vanhemmista numeroista. Niistä ainakin netissä suomeksi oleva Ihminen! on mielestäni hyvä. Olen myös harjoittanut kirjallisuudentutkimusta alalta ja julkaissut alaa käsitteleviä artikkeleita eri lehdissä. Näistä esimerkkinä artikkeli Tarzan-kirjojen satiirista. Olen myös kääntänyt niin romaaneja, novelleja kuin tietokirjojakin suomeksi.

Olen kirjoittanut (ja itse myös taittanut) yhdessä M.O.Karttusen, Martti Pakan ja Marjatta Rintamäen kanssa Ylistaron yhteiskoulun 50-vuotishistoriikin, nimeltään PUUKOULUSTA OPINTIELLE 

Olin Suomen Tieteiskirjoittajien perustajajäsen vuonna 1984 ja sen ensimmäinen puheenjohtaja kahden vuoden ajan. Tästä ja muista alan ansioista olen saanut yhdistyksen Kosmoskynä-palkinnon ja nimetty sen kunniajäseneksi. Samoista ansioista ja muusta kirjallisesta toiminnastani olen muuten saanut myös OAJ:n hopeisen Kulttuurin hyväksi -mitalin.

Lehtiin olen kirjoittanut parikymmentä vuotta, aluksi pakinoita, mutta sittemmin asia-artikkeleita ja mielipidekirjoituksia. Niiden yhteismäärä on jo satoja. Vuodesta 1985 olen toiminut vakituisena avustajana Tietokone-lehdessä ja kirjoittanut kymmeniä juttuja lehteen eri aiheista. Epätäydellinen julkaisujeni luettelo , kuten myös luettelo käännöksistä ovat halukkaiden luettavissa em. linkeistä..

Mitenkä mahtaa mennä Suomen Tieteiskirjoittajilla?

Käypä Jyväskylän Sf-seurassa!

Vilkaise mitä Tolkien-seuralle kuuluu!

Mitäpä kuuluu suomen vanhimmalle Sf-seuralle Turussa!

Oulun Sf-seuran nimi on Polaris! 


Palaa Veikon kotisivulle